Gourmet Skovgrise

Prøv vores lækre gourmet skovgrise, som vi lige har fået hjem til grillsæsonen. Grisene har haft et dejligt frilandsliv, som du kan se i videoen herunder og sælges kun i en begrænset periode.

Se video om Gorumetgrisen på vores facebookside

Prøv slagtermesterens kotelet opskrift med Gorumetgris til gríllen

Opskrift af slagtermester Jens Bertelsen
berthelsen_fyldt-svinekotelet_stor
[4 personer]
4 svinekoteletter med lomme uden ben
Fyld:
600 g soltørret tomat i olie
100 g hvidløg
2 bdt persille
1 bdt basilikum
4 kviste timian
kødsnor og tandstikker

Hak soltørret tomat, hvidløg, persille, basilikum og timian og bland det sammen. Kom fyldet i lommen på svinekoteletterne. Luk med kødsnor og tandstikker. Steg ved indirekte/direkte varme i kuglegrill i ca. 25-30 minutter.

Midt i april blev 90 Gourmetgrise sluppet løs i en skov ved Ejstrupholm. Her får de lov at rode i skovbunden frem til juni, hvor de slagtes og bliver tilbudt Gourmetslagternes kunder som ekstra lækkert svinekød.

Skovbunden er et paradis for grise, der elsker at rode med trynen i jorden, hvor de finder rødder, snegle og kogler. Masser af frisk luft og motion gør grisene glade og udvikler deres muskler, som er forudsætningen for godt kød.

Initiativet med at slippe Gourmetgrise løs i skoven gennemføres som et samarbejde mellem de 10 Gourmetslagtere, Friland og Danish Crown. Allerede efter de første 90 grise er slagtet, vil nye grise blive sluppet løs i skoven, så Gourmetslagterne også senere på året kan tilbyde Gourmetgris med ”smag af skovbund”.

De 90 grise som nu lever i skoven, har – som andre Gourmetgrise – levet deres første fem uger med soen i en hytte på en græsmark. Derefter blev de flyttet til en åben stald for at vænne sig til at leve uden deres mor, inden de ti uger gamle blev sluppet ud på skovklædt areal ejet af svineproducenten Karsten Olesen ved Ejstrupholm.